“De veelzijdigheid spreekt mij wel erg aan.”

Albert volgde de opleiding VBO- Bouw en is daarna gelijk begonnen met werken in de bouw. “Want deze jongen houdt niet zo van leren.” zegt hij lachend. Hij volgde nog een korte specialisatie richting afbouw en was hiermee opgeleid tot Plafond- en Wandmonteur. Inmiddels zit hij al 20 jaar in het vak en is hij al bijna 13 jaar werkzaam bij Murre de Visser Afbouwsystemen.

“De veelzijdigheid spreekt mij wel erg aan. Je werkzaamheden zijn wisselend en is een klus afgerond, ga je weer door naar een andere locatie en bouw.”

De dagelijkse werkzaamheden van Albert zijn heel divers. Uiteraard heeft het allemaal met plafonds en wanden te maken maar denk hierbij ook aan deuren, plinten tot aan het zetten van kozijnen en maken van koven. “je doet van alles wat en je bent op verschillende locaties. Uiteraard kom je ook wel eens wat tegen dat je niet alles vindt maar dat heeft elke baan wel.”

“Het maatwerk vind ik het leukste werk en dat doen wij geregeld."

“Bij het maatwerk ben je bezig met de tekeningen, je zet de maten uit en zet de profielen. Soms doen wij het maatwerk en een onderaannemer komt de platen zetten en een andere keer maken we het zelf af. En de ene keer doe je wanden en de andere keer plafonds. Juist deze afwisseling maakt het leuk. “

Albert doet het liefst plafonds maar deze komen helaas minder aan bod omdat het vaak wordt uitbesteed. “Ik heb er totaal geen problemen mee om boven mijn hoofd te werken, maar het moet uiteraard ook niet te lang zijn”.

De bioscoop in Breda was één van de projecten waar Albert aan mee heeft gewerkt. “Dat was echt niet normaal, dat was zo groot! Volgens mij ging er 40.000 m² gips in. Er liepen ook veel onderaannemers rond. Wij hebben er heel veel maatvoering gedaan en op een duur zie je het resultaat: 10 bioscoopzalen die in 3 maanden uit de grond gestampt worden. Dat was toch wel een klus die me altijd bij blijft.”

Hij heeft het naar zijn zin bij Murre – de Visser Afbouwsystemen. “Het is allemaal persoonlijk in dit bedrijf. Ze proberen ook bijvoorbeeld rekening ermee te houden dat je op klussen zit die dichtbij zijn. Er worden regelmatig etentjes georganiseerd en elk jaar vóór de bouwvak wordt er een uitje gepland. Ik voel me absoluut gewaardeerd.”