Voordelen van een gipsplafond

  • Relatief goedkoop materiaal
  • Uitstekende brandwerende eigenschappen
  • Zeer flexibel in vormgeving
  • Goede geluidswering
  • Eenvoudig armaturen in te bouwen

Verschillende gipsmaterialen

Afhankelijk van welke vereisten voor uw plafond van belang zijn, adviseren we u over de beste optie in soort gipsplaat. Hier is namelijk een breed aanbod in beschikbaar. Een aantal voorbeelden:

WR gipsplafond platen

Deze gipsplaten zijn geïmpregneerd en daarmee ideaal voor gebruik in natte ruimten.

RF gipsplafond platen

Deze gipsplaten zijn verrijkt met glasvezels en hebben een ommanteling van gerecycled karton waardoor ze extra brandwerend zijn.

Soorten gipsplafonds

Standaard gipsplafonds

Iedereen kent het standaard gipsplafond. Het is een vlak plafond waar eenvoudig hoogteverschillen en lichtarmaturen in aan te brengen zijn. Gipsplafonds worden in grote platen aangebracht waardoor er minder naden zichtbaar zijn dan bij bijvoorbeeld een systeemplafond. Dit geeft een mooi strak resultaat. Het nadeel van een standaard gipsplafond is dat deze weinig akoestische waarde heeft. De geluidswering tegen geluidsoverdracht naar andere ruimten is daarentegen juist weer bijzonder goed.

Geperforeerde gipsplafonds

Wanneer u voor een gipsplafond kiest, maar ook akoestiek in een ruimte belangrijk vindt, zijn geperforeerde gipsplafonds een goede optie. Deze gipsplafonds zijn voorzien van perforaties, vaak in een speels patroon voor extra esthetische waarde, met daarachter een akoestisch vlies dat de geluidsgolven absorbeert. Het nadeel van geperforeerde gipsplafonds is dat de brandwerende eigenschappen van het plafond verloren gaan door de perforaties.

Naadloos akoestisch gipsplafond

Wanneer zowel akoestiek als brandwerendheid een rol spelen, is het naadloos akoestisch gipsplafond de beste oplossing. Hierbij wordt een zachte gipsplaat gebruikt met daarop akoestisch spuitwerk. Dit spuitwerk heeft een open structuur welke geluidsgolven absorbeert. Door de vlakke spuitwerk afwerking heeft het plafond bovendien een strakke uitstraling.

Waar een systeemplafond vanwege zijn vaste modules weinig flexibiliteit in vormgeving biedt, blinkt het gipsplafond hier juist in uit. Bij gipsplafonds heeft u complete ontwerpvrijheid. Alle vormen, ook curves, zijn mogelijk.

"Met een gipsplafond is alles mogelijk"

Totaalafbouw

Zo veelzijdig een gipsplafond is, zo veelzijdig is ook de dienstverlening van Murre-de Visser. Als specialist in totaalafbouw nemen we indien gewenst de volledige projectafwerking van u over. We verzorgen onder meer de plaatsing en afwerking van vloeren en wanden, inclusief schilder- en tegelwerk. We coördineren de E- en W-installatiewerkzaamheden en zorgen voor een perfecte afwerking van uw ruimten. U heeft nergens omkijken naar. En heeft u nog vragen of ideeën? Dan heeft u aan Murre-de Visser één aanspreekpunt dat alles voor u regelt.

Vragen? Wij helpen u graag!