Voordelen van een houten plafond

  • Duurzaam materiaal, passend in circulair bouwconcept
  • Luxe uitstraling
  • Licht van gewicht, maar uitzonderlijk sterk
  • Goede brandvertragende werking
  • Ideaal voor detailontwerp

Materiaalsoorten houten plafonds

Houten plafonds worden gemaakt van verschillende houtsoorten, waaronder eikenhout, naaldhout (Douglas) en essen. De keuze in houtsoort is afhankelijk van onder meer de gewenste uitstraling, het beschikbare budget en de mate van brandwerendheid. Hoe harder de houtsoort, hoe hoger de brandwerendheid. We adviseren u graag over de beste houtsoort voor uw situatie.

Soorten houten plafonds

Geperforeerde houten plafonds

De meest voorkomende houten plafonds zijn de geperforeerde houten plafonds. In de houten plafondplaten worden volgens een strak of speels patroon gaten gefreesd. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en goede akoestische eigenschappen. De akoestieke eigenschappen worden nog verder versterkt door het houten plafond aan de bovenzijde te bekleden met geluidsabsorberend materiaal.

Lineaire houten plafonds

Ook een veel gezien houten plafond is het lineaire houten plafond, ook wel houten lamellen plafond genoemd. De werking van dit plafond is vergelijkbaar met geperforeerde houten plafonds, alleen wordt hier met houten latten gewerkt in plaats van houten platen.

Houten systeemplafond

Wanneer een houten plafond uw voorkeur heeft, maar u ook de flexibiliteit van een systeemplafond wilt hebben, biedt het houten systeemplafond voor u de ideale oplossing. De houten plafond panelen worden in een profiel geplaatst en zijn afzonderlijk van elkaar eenvoudig te demonteren en vervangen.

Hout kan in iedere vorm gezaagd en gebogen worden. Dit maakt houten plafonds ideaal voor detailontwerp. Tegelijkertijd heeft deze detaillering ook impact op de kostprijs. In combinatie met andere voordelen, waaronder de duurzaamheid en ook de stootvastheid van het houten plafond, wint dit mooie plafond het toch vaak van andere plafondopties.

"Houten plafonds geschikt voor detailontwerp"

Totaalafbouw

Een houten plafond kiest u niet voor niets. Dan houdt u van een mooi interieur. Daar horen ook nette vloeren en wanden bij, perfect afgewerkt voor een hoogwaardig eindresultaat en voorzien van alle benodigde eigenschappen voor comfort en veiligheid. Murre-de Visser zorgt ervoor. Als specialist in totaalafbouw verzorgen we de volledige afwerking van uw project. Van de plaatsing en afwerking van wanden en vloeren tot het monteren van vensterbanken, plaatsen van pantry’s en de coördinatie van alle E- en W-installatiewerkzaamheden.

Vragen? Wij helpen u graag!