Voordelen van houtwolcement plafonds

  • Enorm sterk
  • Hoge isolatiewaarde
  • Goede akoestische eigenschappen
  • Hoog vochtregulerend vermogen
  • Goede brandwering

Houtwolcement is duurzaam materiaal

De naam houtwolcement geeft de samenstelling van dit plafondproduct al goed weer. Het materiaal is gemaakt van lange houtwolvezels in combinatie met cement en water. Houtwolcement is daarmee een duurzaam natuurproduct. Daarnaast kent een houtwolcement plafond een zeer lange levensduur, ook wanneer het materiaal jarenlang aan warmteverschillen en vocht wordt blootgesteld. Na demontage kan het vaak weer in een volgend project hergebruikt worden. Houtwolcement plafonds passen daarom goed in een circulair bouwconcept.

Houtwolcement plafond optimaliseren

Houtwolcement plafonds worden vaak gecombineerd met een plaat van steenwol of EPS (beter bekend als piepschuim) voor nog een nog betere thermische en/of akoestische isolatie. Houtwolcement plafonds nemen zelf namelijk warmte op en geven deze geleidelijk aan weer af. Dit werkt als een ideale buffer tussen een binnen- en buitenklimaat. De combinatie met steenwol of EPS versterkt deze werking.

Toepassing houtwolcement plafonds

Houtwol cementplafonds worden vooral toegepast op plaatsen waar de werk-, leef- of verblijfsruimte erboven beschermd moet worden tegen kou en vocht van onderaf. Houtwolcement plafonds ziet u dan ook vooral in parkeergarages en onder balkons van appartementencomplexen. Op deze plaatsen komt ook de stevigheid en stootvastheid van houtwol cementplafonds goed van pas.

Houtwolcement plafonds impregneren

Wanneer brandwerendheid een rol speelt, worden houtwolcement plafonds geïmpregneerd. Dankzij deze behandeling kunnen houtwolcement plafonds tot 90 minuten brandwerend gemaakt worden. Ze voldoen daarmee aan de Euroklasse A2 en klasse B volgens NEN-EN 13501-1.

Totaalafbouw

Houtwolcementplafonds zijn de basis voor een comfortabel binnenklimaat. Behoort ook de binnenafwerking tot uw project? Murre-de Visser is u ook hierbij graag van dienst. We zijn een specialist in totaalafbouw en kunnen alle werkzaamheden voor u verzorgen. Denk aan het plaatsen en afwerken van vloeren, wanden en plafonds en het regelen van de E- en W-installatiewerkzaamheden. Zo heeft u één aanspreekpunt voor de volledige afbouw van uw project. Handig, efficiënt en kostenbesparend.

Vragen? Wij helpen u graag!