Voordelen van metalen plafonds

  • Uitstekende akoestische eigenschappen
  • Zeer stootvast
  • Goede hygiënische eigenschappen
  • Lange levensduur
  • Hoge esthetische waarde
  • Zeer goede brandwerendheid

Materialen metalen plafonds

Metalen plafonds worden in diverse soorten metaal gemaakt, waaronder aluminium, staal en RVS. Afhankelijk van het soort metaal en de omgevingsfactoren waar de metalen plafonds aan blootgesteld worden, wordt het metaal waar nodig behandeld. Veelvoorkomende behandelingen zijn poedercoating en anodiseren. Met deze behandelingen kan ook de gewenste kleur aan het metalen plafond meegegeven worden.

Meest voorkomende soorten metalen plafonds

Metalen lamellenplafond

Metalen lamellenplafonds worden vaak toegepast in scholen, overheidsgebouwen, kantoren en overige bedrijfsruimtes. De metalen lamellen kunnen uit rechte metalen stroken bestaan van eenzelfde of wisselende breedte, die naast elkaar lopen. Deze metalen lamellenplafonds worden ook wel lineaire plafonds genoemd. Daarnaast zijn er ook lamellen in de vorm van baffles of tubes mogelijk.

Metalen systeemplafond

Een metalen systeemplafond bestaat uit een plafondprofiel met daarin strekmetalen tegels of geperforeerde metalen panelen. Beiden hebben ze een hoge esthetische waarde en zijn ze geluidsabsorberend doordat geluidsgolven door de gaten van het metaal opgenomen worden. Daarnaast kan er bovendien met een bovenliggend geluidsabsorberend vlies gewerkt worden voor een nog betere akoestiek.

Esthetiek gaat in de praktijk nog wel eens ten koste van de praktische toepassing. Met metalen plafonds profiteert u echter van het beste van twee werelden. Metalen plafonds hebben een unieke uitstraling, maar zijn ook bijzonder praktisch. Ze zijn goed afwasbaar en hygiënisch bijvoorbeeld, maar ook te combineren met bandrasters, waardoor u uw ruimte eenvoudig flexibel kunt (her)indelen.

"Metalen plafonds, een esthetische én praktische keuze"

Totaalafbouw

Met metalen plafonds bieden we u veel mogelijkheden. Dit is echter nog maar het topje van de ijsberg. Murre-de Visser is namelijk specialist in totaalafbouw. We kunnen de volledige projectafwerking van u overnemen. Denk aan de plaatsing van wanden en vloeren, de afwerking met vloerbedekking, schilder- en stucwerk en bijkomende zaken als het plaatsen van vensterbanken en pantry’s. Ook de coördinatie van E- en W-installatiewerkzaamheden kunt u bij ons beleggen. Wij zorgen voor een snel, kostenbesparend en efficiënt afbouwproces.

Vragen? Wij helpen u graag!