Voordelen van systeemplafonds

  • Uitstekende akoestische eigenschappen
  • Goede brandwering mogelijk
  • Vochtwerende eigenschappen mogelijk
  • Lichtarmaturen eenvoudig aan te brengen
  • Individuele plafondpanelen vervangbaar bij schade
  • Bovenliggende leidingen direct bereikbaar
  • Goed te combineren met systeemwanden

Materialen & eigenschappen systeemplafonds

De materiaalkeuze van de systeemplafondplaten bepaalt de eigenschappen van het plafond. Er zijn plafondpanelen van gips, zacht of hard mineraal, steenwol, hout en metaal. Afhankelijk van de situatie kan met de materiaalkeuze de nadruk worden gelegd op bijvoorbeeld akoestiek, geluidsoverdracht, brandwering, esthetiek of vochtwering. Zo kent een systeemplafondplaat van zacht mineraal de beste geluidsabsorptie, maar voorkomt een plafond van hard mineraal juist geluidsoverdracht naar andere ruimtes. En zo biedt een houten plafond een heel andere uitstraling dan een metalen plafond. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken.

3 soorten systeemplafonds

Er zijn 3 soorten systeemplafonds: inleg, doorzak en verdekte systeemplafonds. Het belangrijkste verschil zit in de zichtbaarheid van het metalen profiel.

Inleg systeemplafonds

Bij dit type systeemplafond is het metalen profiel zichtbaar. De plafondplaten rusten op de profielen. Zo ontstaat een strak plafond met een vierkanten vlakverdeling.

Doorzak systeemplafonds

Bij doorzak systeemplafonds liggen de panelen iets lager dan de profielen. Wat u ziet, is een vierkanten vlakverdeling van systeemplafondplaten met daartussen de wat hoger gelegen profielen. Dit geeft het plafond een wat luxere uitstraling dan het inleg systeemplafond.

Semi-verdekt systeemplafond

Bij het semi-verdekte systeemplafond liggen de panelen lager dan de profielen en is de ruimte tussen de panelen smaller dan bij een doorzak systeemplafond. Hierdoor zijn de profielen nog wel zichtbaar, maar slechts beperkt. Dit geeft het plafond een wat luxere uitstraling.

Verdekt uitneembaar systeemplafonds

Wilt u een systeemplafond met een zo strak en luxe mogelijke uitstraling? Dan is het verdekt uitneembare systeemplafond de beste keuze. Bij dit plafond systeem is het profiel onzichtbaar en liggen de plafondpanelen strak tegen elkaar aan, waardoor er alleen smalle voegen zichtbaar zijn.

Systeemplafonds zijn bijzonder flexibel

Door de uitneembare plafondplaten zijn systeemplafonds uiterst flexibel. Bovenliggende installaties zijn goed bereikbaar voor onderhoud en reparatie.

  • Bij beschadigingen aan het plafond zijn de afzonderlijke plafondplaten eenvoudig te vervangen en verplaatsing van armaturen is snel te realiseren.
  • Ook kunnen er bandrasters in systeemplafonds geïnstalleerd worden waaronder verplaatsbare systeemwanden gemonteerd kunnen worden. U kunt daardoor uw ruimten makkelijk (her)indelen.

Totaalafbouw

Sluit uw systeemplafonds naadloos aan op uw wanden en vervolgens ook uw wanden op uw vloeren en werk alles netjes af voor een optimale uitstraling van uw ruimte. Murre-de Visser helpt u er graag bij. We zijn specialist in totaalafbouw en realiseren de afbouw van uw project indien gewenst tot het stuc-, tegel- en schilderwerk aan toe. Wilt u geen omkijken hebben naar de afwerking van uw project? Murre-de Visser zorgt ervoor met een soepel en efficiënt proces. Het resultaat: een tijdige en hoogwaardige eindafwerking.

Vragen? Wij helpen u graag!