Voordelen droogbouw systeemvloeren

  • Geen droogtijd, directe afwerking mogelijk
  • Lichter van gewicht dan natte vloeren
  • Ideaal voor vloerverwarming
  • Geluid reducerend
  • Brandwerend

Materiaal droogbouw systeemvloeren

In de bouwwereld wordt de term ‘Estrich-vloeren’ regelmatig gebruikt om droogbouw systeemvloeren mee aan te duiden. Een Estrichvloer is een droogbouw systeemvloer van het merk Estrich. Bij Murre-de Visser kiezen we er echter vaak voor om te werken met Knauf Brio. Dit lichtgewicht systeem biedt een zeer stabiele homogene basis en kent een beperkte opbouwhoogte.

Systeemvloeren & energietransitie

De systeemvloeren van Knauf Brio worden steeds vaker gebruikt in relatie tot de energietransitie. Ze zijn namelijk uitermate geschikt voor het infrezen van vloerverwarmingsleidingen. Dankzij de massieve opbouw van 23 mm is het infrezen van leidingen tot 14 mm mogelijk. De gipsen kern zorgt bovendien voor een zeer goede warmteverdeling.

Geluidsdemping vaak belangrijk aspect bij systeemvloeren

Geluidsdemping is voor veel vloeren een belangrijke eigenschap. Een droogbouw systeemvloer, vaak ook akoestische vloer genoemd, scoort hier heel hoog op, mits voorzien van de juiste lagen en een goede installatie. Nog te vaak worden vloerlagen verkeerd opgebouwd waardoor het geluidwerend effect tenietgedaan wordt. Montage door een gespecialiseerd bedrijf zoals Murre-de Visser is dus van belang. We zorgen ook dat een brandwerende laag, waar gewenst of vereist, in de vloer wordt meegenomen.

Vloer uitvlakken of ophogen

Een droogbouw systeemvloer kan ook prima toegepast worden bij een ondergrond met oneffenheden of niveauverschillen. We brengen dan eerst een laag met speciale korrels aan. Deze techniek is ook ideaal wanneer u onder de vloer nog leidingwerk wilt wegwerken.

Afwerking van uw droogbouw systeem vloer

Een droogbouw systeemvloer is geschikt voor haast iedere eindafwerking. Het resultaat na plaatsing is qua egalisatie vergelijkbaar met een zandcement vloer. In veel gevallen kan een vloer dus gelijk geplaatst worden. Bij dunnere eindafwerkingen, zoals sommige pvc-materialen, kan een dunne laag egalisatie soms nodig zijn.

Totaalafbouw

Een droogbouwvloer legt de basis voor een mooie renovatie. Daarnaast bent u wellicht ook van plan om de wanden en plafonds aan te pakken en zoekt u een goede invulling voor een nette afwerking van het geheel. Ook voor al die zaken kunt u bij Murre-de Visser terecht. We zijn specialist in totaalafbouw en nemen u alle zorgen uit handen. Plaatsen, stucen, schilderen, betegelen en timmeren, alles. Ook de coördinatie van E- en W-installatiewerkzaamheden is bij ons in goede handen. Wij zorgen voor een efficiënt proces, kostenbesparing en hoogwaardig eindresultaat.

Vragen? Wij helpen u graag!