“Nu ik in de bouw werk, zie ik dat we veel meer doen dan ik in eerste instantie dacht."

Na zijn MBO-opleiding vliegtuigtechnicus heeft Jeffrey 5 jaar in de montage van de vliegtuigbouw gewerkt. Maar het werd tijd voor hem om iets anders te zoeken, hij wilde graag in de werkvoorbereiding en dichter bij huis werken.

“Op de middelbare school heb ik wel techniek breed gehad, dus heb ik hier iets van de bouw mee gekregen maar nooit wat mee gedaan. Nu ik in de bouw werk, zie ik dat we veel meer doen dan ik in eerste instantie dacht!” vertelt hij lachend.

1,5 jaar geleden is Jeffrey begonnen bij Murre – de Visser Afbouwsystemen als werkvoorbereider. Hij kende het bedrijf niet maar zijn voorkeur ging uit naar een kleiner bedrijf. Korte lijntjes, collegialiteit en toegankelijkheid zijn voor hem belangrijke voorwaarden. “Ik kan mijn collega’s altijd bellen en als er problemen zijn, gaat iedereen mee denken, ze laten je niet in de steek!“

Jeffrey is een gedreven persoon en Murre – de Visser geeft hem de ruimte en het vertrouwen om zichzelf verder te ontwikkelen. Inmiddels is hij projectleider en heeft al een aantal mooie projecten kunnen uitvoeren.

“Mijn ervaring uit de uitvoering neem ik zeker mee nu als projectleider. Je hebt dan toch wat meer begrip voor de kleine dingen die anders niet worden gezien of je ziet sneller frustratiepunten waar anders niet aan wordt gedacht!”

Jeffrey vindt vooral het contact met de verschillende partijen leuk: klanten, uitvoerders en monteurs “Contact blijven houden is belangrijk!”.

Geen dag is hetzelfde: “de ene dag zit ik de hele dag op kantoor materialen te bestellen of bouwen uit te trekken, de andere dag ben ik op de bouw met de uitvoerder of eigen monteurs, en de dag daarna lever je een pand op. De afwisseling bevalt mij heel goed!”

Één van de eerste projecten die Jeffrey mocht begeleiden was Ravesteijn in Vlissingen. Hier werden in totaal 108 woningen en appartementen gebouwd. Als projectleider was hij vanaf het begin tot het einde verantwoordelijk. “Dit project heb ik helemaal in mijn eentje gedaan.” Inmiddels heeft hij al meerdere restaurants mogen verbouwen en het Golfcentrum in Rilland hoorde ook tot zijn projecten. “Als wij komen is het natuurlijk nog niet helemaal afgewerkt. Van een lege ruimte maken we kamers, kantoren, restaurants, keukens etc. Ik ben al in verschillende restaurants na de verbouwing wezen eten en dan kijk je om je heen en denkt: kijk, dit hebben we met z’n allen gedaan en het ziet er keurig uit. Ik haal hier veel voldoening uit”.

Uiteraard is het niet vanzelfsprekend dat je met 24 jaar al projectleider bent en Jeffrey vroeg zich wel af hoe iedereen tegen hem aan zou kijken. Maar dit heeft helemaal geen rol gespeeld.

“Het organisatorische moet je gewoon een beetje liggen en je moet ervoor zorgen dat je je werk goed doet en dat iedereen tevreden is. Regelmatig gesprekken voeren is hierbij belangrijk.”

En ook nu is hij met een nieuwe uitdaging begonnen. “Ik heb wel eens geuit dat ik graag een bedrijfspand zou willen doen.” U vraagt – wij draaien: Greenport in Pernis. Lachend: “Ik hoef zeker niet meer te klagen dat ik alleen kleine projecten heb, er zitten inmiddels een heel voetbalveld aan gipsplaten in”. Jeffrey is ontzettend blij met het vertrouwen van het bedrijf, hij krijgt te ruimte om dingen uit te proberen en het gaat hem ook goed af.