104 nieuwe (luxe) vakantiewoningen

Klant: Sprangers Bouwbedrijf Datum: 2019/2020 Locatie: Ouddorp

De vraag

In 2019/2020 werd in Ouddorp een nieuw vakantiepark met 104 vakantiewoningen gebouwd: Ridderstee. Het Park ligt tussen mooie oude eiken, grove dennen en elzen. Het strand en de zee zijn lopend via de wandelpaden te bereiken. Met oog op de toekomst is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid: de vakantiewoningen hebben geen gasaansluiting en er wordt gebruik gemaakt van groene stroom door de aanwezigheid van een veld zonnepanelen pal achter het park. Onze taak in dit project was de afbouw: het leveren en monteren van de wanden, plafonds en het aftimmeren van de woningen.

De aanpak

Het Park werd in 3 fasen gerealiseerd. Om het bouwproces goed te laten verlopen hebben we vooraf met de verschillende partners een leanplanning vastgesteld. Hierbij waren doorlooptijden de belangrijkste factor. Waar de één 1 dag nodig heeft voor zijn bewerking, heeft de ander soms 5 dagen nodig. Om toch voor een ieder continuïteit op de planning te krijgen, is dit best een lastige puzzel geweest. Tevens zijn de leveringen van de materialen per woning afgepast om zo het transport tot een minimum te beperken.

Het resultaat

Door een strakke planning en goede communicatie is het project succesvol afgerond. De 104 vakantiehuizen hebben twee comfortniveaus en zijn voor 6-, 8- en 10-personen stijlvol ingericht. De opdrachtgever is dan ook erg tevreden met het behaalde resultaat.