veel aandacht voor het leef- en werkklimaat

Klant: Bouwbedrijf Schrijver Datum: 2021 Locatie: Zierikzee

De vraag

Het doel van dit project was om het nieuwe schoolcomplex Pieter Zeeman Lyceum in Zierikzee klaar te maken voor modern en toekomstgericht onderwijs – een interessante uitdaging voor ons! Het Pieter Zeeman Lyceum biedt onderwijs aan ongeveer 800 vmbo, mavo, havo en vwo-leerlingen.

De opdracht bestond uit het verrichten van de afbouw van het schoolgebouw. Tot onze taken behoorden onder meer de metalstud wanden, systeemplafonds, akoestische wandbeplating in de gymzaal, timmerwerk van koven en OSB zichtwerk in de praktijklokalen.

De aanpak

Bij dit afbouwproject werd er voor een systematische aanpak gekozen en werd het schoolgebouw in drie bouwlagen verdeeld. Dat maakte het mogelijk om van boven naar beneden te werken. In de praktijk betekende dit dat wij op de tweede verdieping zijn begonnen en zo toewerkten richting de begane grond. Dankzij deze werkwijze verliep de afbouw voor het Pieter Zeeman Lyceum perfect volgens de planning van de aannemer en werden de werkzaamheden binnen de afgesproken tijd gerealiseerd.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn. Het is een gebouw geworden waar het zowel voor docenten een plezier is om les te geven als voor leerlingen om de lessen te volgen. Een nieuw schoolcomplex in Zierikzee dat helemaal klaar is voor de toekomst.

Niet alleen de aannemer, maar ook de schooldirectie is zeer tevreden over het eindresultaat. De samenwerking tussen Bouwbedrijf Schrijver en ons verliep uitstekend. Tijdens de afbouw was er continu sprake van een goede communicatie. Van beide kanten kijken we dan ook terug op een uiterst prettige samenwerking.