Periodiek onderhoud brandveiligheid

Met beheer en onderhoud zorgt Murre – de Visser voor een optimale werking van uw brand- en rookwerende afdichtingen. Dankzij ons periodiek onderhoud blijft de brandveiligheid binnen uw pand gewaarborgd en voldoet u netjes aan de geldende wet- en regelgeving rondom brandpreventie (conform artikel 1.16 Zorgplicht Bouwbesluit 2012).

Hoeveel tijd er idealiter tussen de onderhoudsmomenten aan uw brand- en rookwerende afdichtingen zit, is onder meer afhankelijk van de staat van uw pand en het gebruik ervan. Vaak is periodiek onderhoud brandveiligheid eens per jaar voldoende, tenzij er binnen uw organisatie regelmatig wijzigingen worden doorgevoerd. Worden er bijvoorbeeld vaak kabels of leidingen bij gelegd of vernieuwd? Of juist zo goed als nooit? Samen met u bepalen we de termijn van het periodiek onderhoud.

Onderhoud brandveiligheid zonder nadenken

Onderhoud brandveiligheid is voor u geen onderwerp waar u dagelijks mee bezig wilt zijn. Voor Murre – de Visser is het dat wel. Met beheer en onderhoud brandbeveiliging van Murre – de Visser hoeft u er niet over na te denken, dat doen wij voor u. We plannen proactief controlemomenten in en zorgen voor vakkundig onderhoud waar nodig. Kleine issues zoals krimpscheurtjes kunnen we vaak direct herstellen en grotere gebreken, zoals het afdichten van nieuw aangebrachte doorvoeren overleggen we vooraf met u.

Onderhoud brand- en rookwerende afdichtingen bij verduurzaming

In het kader van de energietransitie bij onder andere renovatie en verduurzamingsprojecten worden nu veel leidingen en kabels gelegd voor warmtepompen en zonnepanelen. Deze kabels en leidingen voeren vaak door brandwerende wanden en plafonds. Door de werkzaamheden ontstaat er een zwakke plek in de brandwering en is de brandcompartimentering onvoldoende geregeld. Dit is wellicht niet het eerste waar u aan denkt, maar met beheer en onderhoud brandbeveiliging signaleren en verhelpen wij dergelijke gebreken snel.

Onderhoudsverklaring en logboek

Alle werkzaamheden rondom beheer en onderhoud brandveiligheid, ofwel de brand- en rookwerende afdichtingen, noteren we in een online logboek. We beschrijven waar we welke werkzaamheden gedaan hebben en voegen hier voor- en na-beeldmateriaal aan toe. Als u wilt, kunt u dit logboek ook zelf raadplegen. Naast het logboek verstrekken we een onderhoudsverklaring waarmee u aan de gemeente of verzekering kunt aantonen dat u uw wettelijke verplichtingen voldoet.

Met beheer en onderhoud is Murre - de Visser er op tijd bij

Met beheer en onderhoud van uw brand- en rookwerende afdichtingen door Murre – de Visser worden onvolkomenheden in uw brandpreventie tijdig opgemerkt en snel verholpen. Zo bent u er altijd zeker van dat uw brandpreventie aan alle normen voldoet. Wacht dus niet tot een calamiteit of inspectie de onvolkomenheden blootlegt, maar schakel Murre – de Visser tijdig in voor beheer en onderhoud. Wij zorgen ervoor dat uw pand continu brandveilig is en aan alle regelgeving voldoet. U heeft er geen omkijken naar.

Vragen? Neem contact op!