Brandwerende wanden, plafonds en daken hebben een belangrijke functie in brandcompartimentering. Dit betekent dat ze gedurende enige tijd helpen voorkomen dat brand van de ene ruimte naar de andere kan overslaan. Zo blijft brand tijdelijk in één compartiment ‘opgesloten’ waardoor men voldoende tijd heeft om een gebouw te ontvluchten en doorzoeken.

De uitvoering van brandcompartimentering is weergegeven in de WBDBO: Weerstand tegen Brand Doorslag en Brand Overslag. Deze stelt eisen aan de vlamdichtheid van een ruimte, de stabiliteit van dragende constructiedelen en thermische isolatie voor een beperking van de hittedoorgifte.

Murre – de Visser kent alle vereisten en past steeds de juiste brandwerende wanden, plafonds en daken toe. Zo weet u zeker dat u altijd aan de eisen voor brandpreventie voldoet.

Contact

Er komt meer bij brandwerende wanden, plafonds en daken kijken dan dat u op het eerste oog ziet. Wilt u dat alles goed geregeld is en zeker zijn van officiële certificering? Neem contact met ons op via 0118 – 67 00 75 of brandpreventie@murre-devisser.nl. Wij regelen alles voor u.