Brandwerende afdichtingen vereisen vakmanschap

Het aanbrengen van de juiste brandwerende afdichting is in iedere situatie een precisiewerk. Wanneer doorvoeringen niet goed worden afgedicht, kan dit het brandwerende effect van de scheidingswand en/of vloer laten afnemen. De ketting is immers zo sterk, als de zwakste schakel.
Door de doorvoeringen op de juiste wijze brandwerend te behandelen, verspreidt het vuur zich minder gemakkelijk en wordt voortplanting voorkomen, waardoor de brand beheersbaar en binnen het brandcompartiment blijft. Het aanbrengen van de brandwerende afdichtingen vereist precisiewerk en vakmanschap. Dat is iets waar Murre – de Visser Brandpreventie bij iedere opdracht weer voor staat.

Iedere doorvoer is anders

Iedere doorvoer heeft een andere afwerking nodig. Een elektra kabel, een metalen leiding, een rookgasafvoer of een kunststof leiding, ieder materiaal wordt anders behandeld. De producten die we gebruiken en de methodes die we toepassen zijn allemaal getest volgens de ETA (European Technical Approval). We gebruiken producten als brandmanchet, opzwellend grafietkit, acrylaatkit, bandages, 2-componentenschuim, steenwol, brandschot en coating.