Waar waterdichte doorvoeringen voorkomen

Waterdichte doorvoeringen komen vaak voor in betonnen (kelder)muren en vloeren. Het beton is prima bestand tegen water, maar de doorvoeringen van kabels en leidingen vormen een zwakke plek in het geheel. We passen waterdichte doorvoeringen vooral toe in kelders en op plaatsen waar water veel schade kan toebrengen, zoals in laag gelegen elektraruimten.

Belangrijk: ruimte voor waterdichte doorvoeringen

Van belang voor betrouwbare waterdichte doorvoeringen, is dat er voldoende ruimte rondom de leidingen en buizen aanwezig is om het afdichtingsmateriaal aan te brengen maar ook voldoende afstand tussen de doorvoeringen. Waar een installateur vaak streeft naar een zo strak mogelijke en dicht opeen geplaatste doorvoering, zien wij dit dus net iets anders. We gaan dan ook graag vooraf met u en/of uw installateur in gesprek om onze werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen en problemen te voorkomen.

Materiaal waterdichte doorvoeringen

Voor het afdichten van doorvoeringen tegen water kunnen verschillende materialen en methoden gebruikt worden. Murre – de Visser hanteert onder meer een speciaal type kit en past maatwerk doorvoeringsframes toe met rubberen drukdichtingen die onder compressie afdichten.

Waterdichte doorvoeringen vragen om precisiewerk

Het waterdicht maken van doorvoeringen vereist expertise en precisiewerk. Afdichtingen dienen perfect aan te sluiten op zowel de kabel of leiding als het omliggende bouwmateriaal. Bij Murre – de Visser weten we welk type materiaal en welke methode in een specifieke situatie het beste werkt. Ook weten we door ervaring welke details van belang zijn, bijvoorbeeld hoe strak bouten precies aangedraaid moeten worden voor een optimale werking. Zo bent u zeker van 100% waterdichte doorvoeringen.

Oorsprong van deze zijtak

Een doorvoering brandwerend afdichten is een logisch en groot onderdeel van onze werkzaamheden in brandpreventie. Waterdichte doorvoeringen zijn er jaren geleden per toeval bijgekomen naar aanleiding van een vraag van een opdrachtgever. Sindsdien hebben we ons, met de hulp van gerenommeerde leveranciers, in deze materie verdiept. Inmiddels zijn we jaren aan kennis en ervaring rijker en verzorgen we regelmatig waterdichte doorvoeringen voor onze klanten.

Een tijdige afstemming voorkomt problemen

Uw installateur brengt leidingen graag mooi naast elkaar aan, netjes tot aan de rand afgewerkt. Dit ziet er keurig uit, maar kan juist problematisch zijn voor het realiseren van waterdichte doorvoeringen. Murre – de Visser stemt de werkzaamheden daarom graag van tevoren goed af met alle betrokkenen. Betrek ons dus tijdig bij uw project en breng ons in contact met uw installateur. Samen zorgen we ervoor dat uw waterdichte doorvoeringen efficiënt en zonder onnodige extra kosten gerealiseerd worden.

Vragen? Neem contact op!