De Plaatwerkerij krijgt een tweede leven als woonzorgcentrum

Een brandveilig verzorgingstehuis

De vraag

In Vlissingen is in een oud industrieel pand een verzorgingstehuis gerealiseerd. De oude staalconstructie is behouden en is daaromheen voorzien van nieuwbouw. Aan ons de vraag om het gebouw brandveilig te maken.

De aanpak

De architect wilde de oude staalconstructie zichtbaar houden in het nieuwe pand. Deze heeft geen constructieve waarde meer, maar is enkel uit esthetisch oogpunt behouden. De nieuwe staalconstructie is gedeeltelijk behandeld met een brandwerende coating en gedeeltelijk voorzien van brandwerende beplating.
Daarnaast zijn alle installatie doorvoeren door de brandwerende scheidingen brandwerend afgewerkt. Door vroegtijdige betrokkenheid bij het project hebben we alles in samenwerking met de aannemer en de interieurbouwer kunnen uitwerken, waardoor bijzonder efficiënt is gewerkt.

Het resultaat

Het verzorgingstehuis in Vlissingen voldoet volledig aan de brandveiligheidseisen op het gebied van bouwkundige brandpreventie.  Zowel de opdrachtgever WVO Zorg Vlissingen, als Bouwgroep Peters zijn erg te spreken over het resultaat.