Nieuwbouw appartementen

Klant: Bouwgroep Peters Datum: 2023 Locatie: Vlissingen

De vraag

In Vlissingen, op een unieke plek aan het water, was Bouwgroep Peters bezig aan de nieuwbouw van 25 luxe appartementen en penthouses: C-Dock. Tijdens de bouw werd ons gevraagd om op korte termijn te onderzoeken of de met beton gevulde stalenkolommen van het gebouw aan de brandwerendheidseisen voldeden.

De aanpak

We gingen direct aan de slag met het onderzoek. De eisen voor de brandwerendheid waren hoog: tot 120 minuten brandwerendheid voor het onderste deel en 60 minuten voor het deel daarboven. De bevinding: de kolommen voldeden daar nog niet aan en moesten dus nog brandwerend gecoat worden. Samen met de verfleverancier bepaalden we de soort en dikte van de coating en planden we de werkzaamheden snel in.

De locatie bracht bij de uitvoering een uitdaging met zich mee. Zo dicht bij de kust staat veel wind en tijdens het spuiten heb je dan een verhoogd risico op verwaaiing van de coating. In samenwerking met Bouwgroep Peters, die voor een zo goed mogelijk afgedichte steiger zorgde, hebben we dat risico geminimaliseerd.

Het resultaat

In een paar weken tijd was alles geregeld, van offerte tot realisatie. Hierdoor kwam de bouwplanning van de aannemer niet in het gedrang en kon deze het project tijdig en volledig volgens de brandveiligheidsnormen, opleveren.