Brandwerende staalbekleding | brand- en rookwerende afdichtingen

Klant: Aannemingsbedrijf Fraanje Datum: 2023 Locatie: 's-Heer Arendskerke

De vraag

Werken in het hol van de leeuw. Zo zou het gekscherend genoemd kunnen worden wanneer een heel goede opdrachtgever, een aannemer die ons regelmatig inschakelt voor mooie projecten, ons vraagt om de brandpreventie in zijn eigen pand te komen verzorgen. Dit is het geval bij Aannemingsbedrijf Fraanje.

Deze gerenommeerde aannemer realiseert voor zichzelf een schitterend nieuwbouwkantoor op een belangrijke zichtlocatie aan de A58. Het gaat om een bestaande locatie waar het oude kantoor gesloopt is en het nieuwe kantoor aangesloten wordt op de bestaande werkplaats erachter.

De aanpak

Voor het aanbrengen van de brandwerende bekledingen en doorvoeren werken we in twee fasen. In de eerste fase richten we ons op de brandpreventie in het nieuwbouwkantoor. De tweede fase omvat de aansluiting van de nieuwbouw op de bestaande werkplaats.

Het nieuwbouwkantoor is ontworpen door RoosRos Architecten en kent een complexe staalconstructie. Deze bekleden we met brandwerende staalbekleding. Het is een behoorlijke klus, maar doordat we al in een vroeg stadium in dit project betrokken zijn, kunnen we deze uiterst efficiënt en in goed overleg met de opdrachtgever realiseren.

Ook de wanden en doorvoeren in de nieuwbouw worden door ons brandveilig gemaakt. We voeren onder meer de brandwerende staalbekleding en brand- en rookwerende afdichtingen rondom de vide zorgvuldig en volgens de norm uit zodat de vluchtroute veilig blijft en iedereen bij brand het pand tijdig kan verlaten.

Het resultaat

Er wordt momenteel volop gewerkt aan de bouw van het nieuwe kantoor en we zijn al een heel eind. Tot nu toe verloopt alles soepel en voorspoedig, in goede samenwerking en naar tevredenheid van onze gewaardeerde opdrachtgever.