Nieuwbouw appartementen

Klant: Van Wijnen Datum: 2022 Locatie: Middelburg

De vraag

In Middelburg werd een nieuwe studentencampus gebouwd met 119 nieuwbouw appartementen. Aannemer Van Wijnen haakte ons aan voor het brandwerend maken van de stalen kolommen van de galerijen. Deze moeten bij brand lang genoeg standhouden zodat iedereen voldoende tijd heeft om het gebouw te ontvluchten.

De aanpak

Vooraf hebben we goed overlegd met Van Wijnen over de aanpak. Er moest brandwerende coating worden gespoten, maar op deze winderige en smalle bouwplaats waar het bouwtempo hoog lag, gaf dat de nodige uitdaging. We besloten de stalen onderdelen in de loods te spuiten, vervolgens naar de bouwplaats te transporteren, ter plekke te monteren en tot slot eventuele beschadigingen nog bij te werken.

Het werd uiteindelijk een uitdagende logistieke puzzel, helemaal toen de staalleverancier zijn afleverplanning niet haalde. Hierdoor moesten wij flink opschalen om het werk alsnog tijdig te kunnen opleveren. Nu kunnen wij prima opschalen, maar de droogtijd van een coating kan niet versneld worden. Dankzij een goede communicatie en logistieke afstemming met Van Wijnen is alles alsnog goed verlopen.

De realisatie

Gedurende het project heeft Van Wijnen ons ook gevraagd om de brandwerende afdichtingen voor de luchtkanalen en de brandwerende doorvoeringen van de rioleringsleidingen in de garage te verzorgen. Alles werd achteraf door een externe partij beoordeeld. Van Wijnen had deze opdracht namelijk als UAV-GC contract aangenomen, dus was ook verantwoordelijk voor de verdere uitwerping van het ontwerp alsook de realisatie inclusief het aantonen van de geleverde kwaliteit. We leverden een uitgebreide rapportage aan met onder andere meetrapporten, tekeningen, certificaat en dergelijke. Alles was goed uitgevoerd, conform de norm.